Over Oanax

In de altijd veranderende wereld van het bedrijfsleven, bieden wij een vernieuwend digitaal hulpmiddel dat de manier waarop we personeelswerving en -groei benaderen, verandert. Dit hulpmiddel brengt efficiëntie en menselijke connectie samen, waardoor talentwerving en -ontwikkeling een frisse nieuwe invulling krijgen.

Missie

Onze missie is simpel: een makkelijk, duidelijk en aangenaam aanmeldproces creëren voor iedereen. Met ons systeem krijgen bedrijven inzicht in de voortgang van sollicitanten en kunnen ze hun eigen aanmeldprocedure vormgeven. Ons platform stelt organisaties in staat om een levendig netwerk op te bouwen van potentiële werknemers, oud-medewerkers en experts. Dit helpt niet alleen bij het aantrekken van nieuw talent, maar bevordert ook een omgeving die diversiteit en innovatie stimuleert.

Maar we gaan verder dan alleen werving. Ons hulpmiddel promoot een cultuur van groei en prestatie binnen organisaties. Hierbij bieden we een uitdagende omgeving waar medewerkers hun eigen groeipad kunnen uitstippelen. Dit pad is gevuld met uitdagingen en mijlpalen die direct bijdragen aan de waarde van het bedrijf. Deze groeipaden transformeren in persoonlijke en professionele ontwikkelingsreizen, wat de tevredenheid verhoogt en de band tussen werknemers en de organisatie versterkt.

Visie

Onze visie overstijgt het idee van een standaard wervings- en groeihulpmiddel. We streven ernaar een essentieel onderdeel te worden van elke organisatie op hun pad naar succes. Wij willen processen efficiënter maken, maar we willen ook bijdragen aan de bouw van sterkere, gezondere bedrijven. Bovendien streven we naar het creëren van een moderne bedrijfsomgeving waar interne en externe mensen op een dynamische manier betekenisvolle taken kunnen aannemen. Dit verbetert de ervaring van werknemers en potentials door hun persoonlijke doelen en ambities te aligneren met die van de organisatie, wat bijdraagt aan hun tevredenheid en welzijn.

Oanax, voor nu en voor de toekomst

Ons team

hulp bij aanmaken en formuleren van challenges
Brian
Founder
Elke organisatie heeft een brain nodig - en in ons geval hebben we een Brian.
hulp bij aanmaken en formuleren van challenges
Jelle
Head development
Met de toepasselijke bijnaam Snelle Jelle vanwege zijn snelle levering van optimale code.
Sollicitatie alternatieven
Remko
Business developer
Remko is voor onze businessplannen wat koffie is voor de rest van onze organisatie: best belangrijk.
hulp bij aanmaken en formuleren van challenges
Lupe
Creative director
Begrijpt nog steeds niet wat UX-design eigenlijk is, maar durft het niet toe te geven.